~


~_^ B.e.t.t.e.r.m.e.n.t ~_^

what make people become more better and better? What make them be the Best?What make them inspired by others?
What make them Success?

27 April 2013

Perhimpunan Aman :Anak Muda TOLAK umno/bn

Penguasa oposisi pulangkan keretanya
sebaik tempoh kerajaan transisi bermula.
Mereka yakin berkempen dengan mobil sendiri,
dengan belanja yang sejimat dan sejujur hati.

Tidaklah begitu tokoh kerajaan transisi
semakin diperhebohkannya projek gergasi
juga disebar semboyan fitnah cemari bangsa,
dilupa jujur itu syurga, berbohong neraka.

Kini beginilah semaraknya kempen siasah
di sisi unggun bersih teramat cekal menyala.
-A.Samad Said..


kini Anak Muda telah bangkit..

Photo: Let the picture speak.

7 tuntutan anak muda



tolak UMNO/BN FOR BETTER MALAYSIA,GIVE THEM SOME TIME (A PERIOD OF TIME) TO REFLECT UPON MANY THINGS..


TIME'S UP.. vote for justice.

disebalik perhimpunan, ada beberapa MACAI umno/bn yg datang.kerja mereka adalah macam biasa. PROVOK. Peserta lelaki dia x provok. Tapi hanya peserta perempuan. Disebalik uniform, terserlah kebiruannya. Sayang, kerajaan telah byk berhabis wang tuk membuat iklan "BUDI BAHASA BUDAYA KITA". Tapi dia langsung x endahkan.Mulutnya lancang menengking dan menghambur kata-kata kesat. Bila ada mahasiswa menyatakan sabar, Budi Bahasa Budaya Kita, terus dia bengang. Polis lain sibuk menjaga keamanan perhimpunan. Polis berbangsa Cina juga mempamerkan etika kerja yang sangat tinggi. Sangat professional.

dalam ramai-ramai polis, ada seorang polis memakai kain ki "BN".Walaupun terselindung di sebalik topi keledar yg dipakai, tapi di belakangnya agak jelas..

PWTC
Uncle Melayu: adik, kamu ni sekolah lagi ker? (muka sinis)
-diajukan pada beberapa peserta wanita. Namun, ramai berdiam diri.
diajukan pula pada yg lain.

Muslimat 1: Kami Mahasiswa uncle.we can vote already.

Uncle Melayu: you know what, nanti tua tua you reflect lah balik apa yg you buat ni.  (dia seolah-olah nk menyampaikan tindakan kami ini adalah suatu tindakan yg bodoh)

Muslimat 1: Uncle, tak perlu tunggu tua, kita org muda pun kena selalu reflect apa yg kita buat. kita sebagai orang Islam dan beriman, wajib sentiasa buat muhasabah dan sedar apa yg kita buat.

Uncle Melayu: You know what, cara you tu macam ingat kami x baca Al-Quran.
(salah ker apa y muslimat tu cakap? adoyai.. uncle2..)

muslimat 2: Kalau baca Al-Quran, tapi x faham dan x beramal buat apa uncle.

Uncle Melayu: kamu tahu ker apa yg kamu perjuangkan?
Muslimat 1: Kami perjuangkan apa yg kami tahu dan yakin.

Uncle Melayu: i will remember what you said u know..i like the way you speak. (kepada muslimat 1)
uncle tu pun terus berlalu pergi dgn muka x puas hati.
Muslimat: ini negara demokrasi. kami bua secara aman. NO violent protest!! there are 50 others NGOs support us.

we're not paid by anybody to join / organize this perhimpunan aman. But, we're responsible for our future.
Ini Kali Lah.
Kalau lain kali, 5 tahun lagilah.

dont forget to cast ur vote on 5th May 2013 to all eligible voters.
there is a lots of interesting stories related to this perhimpunan aman. But, i'll not post them here.. :)
peace no war. Assalamualaikum WBT.