~


~_^ B.e.t.t.e.r.m.e.n.t ~_^

what make people become more better and better? What make them be the Best?What make them inspired by others?
What make them Success?

23 December 2010

Perkongsian pendek

Penentang Islam selalu membuat onar dan membangkitkan kemarahan kita dengan isu-isu yang sensitif berkaitan dengan agama kita seperti menghina nabi Muhammad S.A.W dan tidak tertinggal, menunjukkan Islam adalah agama Terorrist. Dan ramai ummat Islam sedar akan hal ini lantas menunjukkan kemarahan mereka dengan mencaci puak orientalis didalam akhbar,blog, facebook dan sebagainya."death to America and their Friends".Tidak terkecuali ada juga yang mengadakan demonstrasi ganas.Membakar itu ini,dan mereka gembira apabila seluruh dunia melihat demonstrasi itu dikaca tv rumah.Sedangkan hakikatnya, pihak orientalist Langsung tidak gentar malah tersenyum.Kenapa? Rancangan mereka berjaya dan orang Islam sendiri membuktikannya.

Islam is terrorist religion.....+demonstration+burnt  buses+ shoot the picture of Orientalist leader,+shouting a very harsh and rude word=for western and orientalist,all this actions is  proof of their claims.

adakah anda dapat lihat permainan diatas?mereka mengadakan rancangan dan kita yang membuktikan kepada dunia melalui reaksi-reaksi kita.Maka, usah kita terus diperalat .ayuh kita berfikir,apakah jalan terbaik untuk kita menunjukkan cara untuk memprotes agar Imej Islam terjaga dan tidak dicemari lagi dengan perkara dan aksi yang tidak patut.

                                                           THINK!!!

20 December 2010

PERACUN MINDA ISLAM

http://markhumphrys.com/islamic.states.html
menzahirkan kenyataan-kenyataan yang jelas memburukkan Islam dan tersangat Bermotif.
Inilah musuh Kita!!
Ya Allah hu YA Qahhar..YA JABBAR HU YA SAKTAR..FANSURNA  'ALA KUFFAR BIL JIHADIL AKBAR!!

05 December 2010

Aku yang akan menempuhinya!!

Sedar tak sedar,sudah 2 bulan aku bercuti.Lusa aku kan mendaftar sebagai student Uia Gombak.Semoga suasana kampus beru bisa menyuntik semangat aku ke tahap maksima untuk belajar.




inilah gambaran sebahagian kampus uia Gombak. Kawasannya luas dan cantik.Aku akan menghabiskan masa yang agak lama disini.Lebih kurang 4 tahun.Jika dihitung,tidaklah lama.Yelah, masa diakhir zaman berlalu dengan pantas.tut tut,dah 4 tahun.
Masa empat tahun ini akn ku guna untuk menimba ilmu dengan baik InsyaAllah.Ya Rabbi,tunjukpkanlah hambaMu yang hina ini kejalan Barokah dan kekalkan daku dijalanMu Ya Allah.
TESL, PSYCHOLOGY AND HISTORY, all this course is always in my mind. Sejak dulu lagi familyku amat berharap aku memilih TESL.Namun samapai hari ini sudah  dua kali aku menolak tawaran panggilan temuduga.Sejujurnya aku kurang berminat.Namun akhir-akhir ini,aku seakan tersangkut.Elok juga aku menjadi seoarng pendidik.Tapi..urghhh!!History..aku meminati course ini.Namun sayang,ketika mengisi  majoring form,aku memilih psychology.Gatalnya tanganku ni..urgh... sekarang terasa amat rugi.Psycholoogy,kenapa aku memilih Course ini?Entahlah.Aku pun tak bisa memberi jawapan yang betul.Aku minat CCT(creative & critical thinking),aku juga minat BMW(basic method writing),apatah lagi psychology,aku memang minat.tapi hatiku lebih mengatakan,i love history more!!.uh hu...namun i made my decision already!..uhrghhh....what should i do?

Last month, i went to a bank and saw an officer.Quite handsome but a bit naughty.He ask me what i'm gonna majoring?i said psychology,but i love sth else and my fam wanna me taking TESL. And he said, then? i said,hem..i don't know.Dengan selamba badak dia,dia mengusap perutnya yang x berape kelihatan and  said,"Huda,u yg akan tempuhi tau.jangan terlalu kisah dgn apa yang orang lain nak,tanya diri u apa yang u nak then ikut diri awak,Sebab yang nak menghadapinya adalah awak".
Aku merenungnya dan berkata,"betul,biasalah kita hidup bermasyarakat."Urusanku selesai.Tata..aku meminta diri.

And next two day,i'll be a Gombak student.But i still feel ..urghhhh...Historyyyyyyyyyy..Whatever..

02 December 2010

SMU-kenapa mesti ambil?

Salam satu ummah. Kali ini,ana terfikir sekali lagi,Apakah ana akan jadi sekarang jika ana memilih untukke sekolah menengah biasa dahulu? Apakah tudung yang labuh sekarang ku pakai akan  jua tersarung jika aku bersekolah menengah dahulu?Hidayah milik Allah.Maka jawapanku adalah tidak mustahil.

Sungguh daku bersyukur kerana aku dihantar juga ke sekolah Ugama Arab yang diberinama SMU(A) Sullamiah Bunut Payong.Dapat aku mendalami sedikit ilmu agama.Daku kira aku amat bertuah.Pada mulanya, biasa aja aku rasa.Namun meniti usia meningkat remaja,minda juga kian terbuka,aku mula memahami niat ibuku dan adik-beradikku menghantarku ke sekolah agama.Form four amat memberi kesan kepadaku.Diberi peluang menjadi nakibah membuatkan ku lebih cakna kepada kepentingan ilmu. Dengan sukatan ilmu dan Teks bagi menghadapi SMU(sijil menengah ugama), aku mendapat banyak imput dan didedahkan dengan ramai pejuang Islam yang agung.Sungguh aku salut kehebatan mereka.Namun hebat mereka,hebat lagi Pencipta mereka.

Cabaran menghafal alquran turut dirasa. Al Quran dibaca dihafal bersama makna.Amat sukar pada mulanya.Namun hasilnya amat ku suka.Ia memudahkan ku tuk belajar ilmu yang lain dan meningkatkan daya ingatan.Buat adik-adik diluar sana, janganlah lepaskan peluang emas anda.tempatkanlah diri anda di sekolah Ugama Arab.pasti anda tidak menyesal.Sekurang-kurangnya,anda mendapat ilmu agama yang bermanfaat andai anda lemah dalam akademik.